2019. jan 11.

Bruegel Keresztelő Szent Jánosa apró részletességgel

írta: Mirrorka
Bruegel Keresztelő Szent Jánosa apró részletességgel

Google Arts & Culture történetek

bru.jpg

Mielőtt a Bruegel kiállításra mentünk Bécsbe, minden magyarul fellelhető dolgot elolvastam a műveiről. Ez több szempontból is jó ötlet volt. Egyrészt nem kellett a gyér angoltudásommal szenvednem a képek előtt. Másrészt megtaláltam a Google Arts & Culture történeteit.

A Google Arts & Culture egy fantasztikus project. Híres műalkotásokat nézhetünk meg hatalmas felbontásban, sőt egész múzeumokat járhatunk be a google emberrel, amellett, hogy a művészettörténetről, múzeumokról, művészekről és műalkotásokról számtalan érdekességet olvashatunk - olykor magyar nyelven is.  

A Google Arts & Culture egyik alprojektje a Történetek, amik Prezi stílusban mutatnak be egy-egy témát. Például Bruegel Keresztelő Szent János prédikációját. (Ez a kép egyébként pont nem volt a bécsi kiállításon, mert nem adtuk nekik kölcsön.)

Sajnos az Arts and Culture-on magyar nyelven főleg történelmi témájú Történetek vannak. Bruegel képén kívül nincs is nagyon más művészettörténeti téma. Remélem idővel bővül (vagy a google fordító lesz használhatóbb).

Szólj hozzá

olvasnivaló történetek Szépművészeti Múzeum Google Arts & Culture Bruegel